בצקות ברגליים כתוצאה מנטילת כדור קדקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/11/2023 | 00:30 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! יש לי היסטוריה אורולוגית עשירה של הישנות של אבנים בכליה ימנית. כמו כן אני כבר שנתיים שמאובחנת בדלקת כרונית של שלפוחית השתן שלפוחית כאובה. אני לפני שלושה חודשים ביצעתי בדיקת אורדינמיקה שאחד הממצאים שהתגלו במהלך הבדיקה הינה זרימת שתן חלשה. עקב כך הרופא האורולוג המליץ לי על טיפול תרופתי כדור קדקס 1 מ"ג במהלך חודש ימים ולאחר מכן לעלות את המינון ל 2 מ"ג. הכדור גרם לי ל: 1. בריחת שתן. 2. בצקות ברגליים ונפיחות מעל כפות רגליים ובקרסול המלווה בכאבים חזקים המקשים עליי הן בזמן העמידה והן בזמן העמידה. 3. במקביל אני כבר שבועיים חווה כאבים חזקים בכליה בצד ימין . אני מפחדת נורא מהמצב הבריאותי. אני פניתי מס' פעמים לרופא משפחה ולא נתן לי שום טיפול. שאלותיי הם: 1. מה הטיפול לבצקות???? 2. האם ישנו קשר בין הבצקות לכאבים בכליה הימנת????? 3. האם סעף 2 מעיד על התפתחות של אי ספיקת כליות????? 4. ביקשתי הפניה למיון ונענתי בשלילה!!! האם כדאי לפנות למיון באופן פרטי בתקווה לימים שקטים ובטוחים יותר!!!!! בברכה מרובה, רינה

אם הקדקס גרם לתופעות לוואי ולא סייע ממילא לתלונות שלך הפסקת הטיפול צפויה לסייע. לציין כי בצקות היא תופעת לוואי לא שכיחה של קדקס כך שאם הפסקת התרופה לא מסייעת יש מקום לשלילת סיבות אחרות לבצקת. אשר לכאב.הצקת בדרך כלל לא גורמת לכאב בכליה. במקרה הנדיר שבה בצקות הןץיא ביטוי לתסמונת נפרוטית (אובדן משמעותי של חלבון השתן עם עוד מאפיינים) שגרמה לקרישיות יתר וקריש בוריד הכליה , ניתן לקשור בין כאב לבצקת. במקרה שלך סביר יותר שמדובר במחלת האבנים. מומלצת הדמיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה