נטילת ביוטין וחלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/10/2023 | 13:50 | מאת: יפה

שלום, ביתי בת 14.5 וסובלת מנשירת שיער חזקה מאד. החלה לקחת לאחרונה ביוטין 10 אלף מג ועדיין ללא שינוי. בדיקות דם יצאו תקינות. אבל בבדיקות שתן יצא חלבון מיקרואלבומין גבוה (אנחנו בכללית- הנורמה מקסימום 30 ויצא לה 42.78). רופאת המשפחה אומרת שאין קשר לנטילת אלבומין ויש לעשות איסוף שתן פלוס אולטרסאונד כליות. האם אכן אין קשר בין השניים? כי קראתי המון ונראה שהביוטין עלול לשבש תוצאות מעבדה. הפסקנו את לקיחת הכדורים מיידית ונמתין קצת עד שנעשה איסוף שתן. ובכל זאת.. שואלת לחוות דעת נוספת.

שלום, לא מכיר קשר בין נטילה של ביוטין לבין הפרשה של חלבון בשתן. במידה ולא נעשה עדיין בירור לגבי נשירת השיער מציע לבדוק זאת מול רופאת המשפחה. כדאי לשלב בבירור גם דיאטן.ית לצורך הערכה של הרגלי האכילה של הבת.

מנהלי פורום נפרולוגיה