אולטרא סאונד לצילום אדרנאל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/10/2023 | 08:20 | מאת: רינה

ד"ר שלום הרופא הפנה אותי לצילום האדרנל עשיתי את הבדיקה ובתוצאות כתוב שלא הודגמו בבדיקה זו ממצאים באיזור ההדרנלים דו צדדי . מה זה אומר שלא ראו את האדרנל ? האם צריך לעשות C.T עם חומר ניגוד או לא לבדיקה זו . מדובר על חשד להיפראלדוסטרוניזם ראשוני . תודה

אי ראיית ממצאים באדרנל אומר שלא זיהו בו חריגה. לא כתוב שלא נצפו אדרנלים. אולטרסאונד היא לא בדיקת הבחירה לממצאים באדרנל. אם רוצים לאבחן צריך סיטי שלפי מאפייניו בבדיקה ללא חומר ניגוד אפשר יהיה להחליט אם צריך לתת חומר ניגוד. חשוב להדגיש היפראלדוסטרוניזם ראשוני לא מאושש בהדמיה, אלא בבדיקות סקר של רנין ןאלדןסטרון, ולאחר מכן אישוש החשד בתבחין דיכוי סליין. אם הכל יוצא חיובי, יש מקום להדמיה ולצינטור סלקטיבי של ורידי האדרנל אם אופציה של ניתוח עומדת על הפרק.

מנהלי פורום נפרולוגיה