ערכים לא תקינים בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/10/2023 | 11:15 | מאת: א

היי, יש לי כמה דברים בבדיקות דם שיוצאים לא תקינים כבר הרבה זמן והרופאה לא יודעת להגיד אם יש לזה משמעות. האוריאה כבר שנתיים יוצאת מעל הנורמה- 60, חומצה אורית נמוכה שנמצאת בירידה, בבדיקה שעשיתי שבוע שעבר יצא 1.6, לפני חצי שנה היה 2. חשוב לציין שאני שותה הרבה, הרופאה אמרה שאוריאה אולי נובעת מהתייבשות אבל אני מקפידה מאוד לשתות. גם שאר המדדים שמראים על התייבשות *תקינים תמיד* ואף על פי שאני שותה השתן שלי תמיד בצבע צהוב-ירוק. ולא יודעת אם זה קשור אבל הקריאטנין אצלי תקין בגבול התחתון-0.53 לפני כמה ימים, היה גם 0.51 לפני כמה שבועות. האם יש משמעות למשהו מהערכים האלה או שלא צריך לעשות עם זה כלום? תודה מראש

אוראה מוגבר מעט בנוכחות קראטינין תקין/לא גבוה מצביע על כך שלא נובע מבעיה כלייתית. אולי תזונה. או סיבות אחרות. לא מדאיג. חומצה אורית נמוכה בוודאי לא מדאיגה. הקראטינין תלוי מסת השריר, תזונה. אם אין סוכרת או השמנה מורבידית אין מקום לדאגה.

25/10/2023 | 08:47 | מאת: א

יופי תודה רבה:)

מנהלי פורום נפרולוגיה