חרדה במהלך בדיקת לח"ד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/10/2023 | 00:06 | מאת: איל

שלום. בן 67. נקלעתי למצב של חרדה כללית, אבל עוצמה מיוחדת יש לחרדה במהלך הבדיקה כלומר כבר חצי שעה לפני הבדיקה אני מדמיין ערכים גבוהים ו'מסוכנים', והדימיון הזה מקפיץ בפועל את הערכים. כך שאני נתון במילכוד מאחר והבדיקה אינה משקפת את ערכי לח"ד במשך היום. בקשתי מהרופא לתת לי תרופה כנגד חרדה והוא נתן קלונקס 0.5 מ"ג , רק כשאני מרגיש צורך. לפי הרגשתי זה ממש חלש מדאי. האם אפשר להמליץ על תרופה חזקה יותר או מינון גבוה יותר. תודה.

בטיפול בחרדה לאורך זמן לרוב משתמשים בתרופות אחרות ולא בקלונקס, למשל תרופות ממשפחת ה ssri. אנו לא מטפלים בהפרעת חרדה ולכן יש לפנות לרופא המשפחה להמשך טיפול

24/10/2023 | 19:13 | מאת: איל

שאלה אחרת. האם עלי להפסיק תרופות לקראת בדיקת הולט לח"ד. כמובן שלא אפסיק בפועל ללא אישור הרופא. אני נוטל ליום , וקטור פלוס 80 מג ולסטרן, 12.5 מ"ג הידרוכולורוסייזד. בתודה

לא מפסיקים את הטיפול בלחץ דם לפני ההולטר. ההולטר יסייע להבין האם אתה מאוזן על טיםול נוכחי או שיש מקום לשנותו.

מנהלי פורום נפרולוגיה