תרופה משתנת המזיקה לכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/10/2023 | 08:24 | מאת: מאיר

אני סובל מאי ספיקת כליות, יתר לחץ דם ובצקות ברגלים. על פי הוראת רופאת המשפחה אני נוטל חצי כדור פוסיד כל יום. לדבריו של הקרדיולוג הפוסיד פוגע בכליות. איזו תרופה מומלצת לבצקות במקום הפוסיד?

רוב התרופות המשתנות גורמות לעליית קראטינין, אך במרבית המקרים אין מנוס אלא להשתמש בהן שכן עודף נוזלים מעמיס על הלב ויכול לגרום לפגיעה בו כמו גם לקוצר נשימה. תרופות ממשפחת מעכבי SGLT2 הן בעלות אפקט משתן וגם נחשבות כמשמרות את התפקוד הכלייתי לאורך זמן (אם כי בתחילת טיפול עשויות להעלות קראטינין). יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע להתאמת התרופות המשתנות השונות למצבך

מנהלי פורום נפרולוגיה