אצירת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/10/2023 | 15:24 | מאת: איציק ד

ראיתי בפורום שבהרבה מיקרים של בעיות בכליות את מייעצת לעשות בדיקת אולטרה סאונד לבדיקת אצירת שתן. שאלתי היא כללית, כאשר יש אצירת שתן , האם החולה לא אמור להרגיש שהוא צריך לשירותים אבל פשוט לא יוצא ? מה הם התסמינים שהחולה מרגיש במקרה כזה?

אצירה לא חייבת להיות שלמה. לפעמים יש ריקון לא שלם. זרם איטי, הססנות במתן שתן, תכיפות במתן שתן יכולים להיות רמזים.

14/10/2023 | 13:57 | מאת: איציק ד

תודה על התשובה המהירה. בהתחשב בכל הסממנים שציינת ובמידה והאדם מרגיש בסופו של דבר ריקון שלם ולא מתאפק באף סיטואציה, האם זה יכול עדין לגרום נזק לכליות?

מנהלי פורום נפרולוגיה