אנאלוגים לGLP1 לעומת מעכבי SGLT2

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/10/2023 | 15:35 | מאת: מרים

שלום מה ההבדל בין התכשירים הללו, מלבד זה שהאנאלוגים ניתנים בזריקה ומעכבי SGLT2 ניתן בכדור? מה מהם תורם יותר לירידה ואיזון הסוכר הן בצום והן לאחר ארוחות? מה מהם יותר שומר על הכליות? והאם שניהם מתאימים למצבים של אי ספיקת כליות (GFR נמוך)? והאם יש יתרון כלשהו למעכבי SGLT2? אם לא, אז מדוע לא הולכים רק על האנאלוגים שאין איתם בעיה של דלקות ופטריות כתוצאה מהפרשת הסוכר בשתן? תודה

מדובר בשתי קבוצות שונות לחלוטין של תרופות. בקצרה - מעכבי sglt2 פחות חשובים לאיזון הסוכר אבל יש להם יתרונות משמעותיים לתפקוד הלבבי ובשימור התפקוד הכלייתי לאורך זמן. האנלוגים לרצפטור ל glp1 מורידים בצורה משמעותית בהרבה את ערכי הסוכר וגורמים לירידה ניכרת במשקל. יש להם יתרונות כלייתיים אם כי בעיקר בהורדת הפרשת החלבון בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה