ולסרטן ותפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/10/2023 | 14:21 | מאת: יעל

שלום, למה נכתב באתר הכללית בתופעות לוואי שכיחות של ולסרטן: ירידה בתפקוד כלייתי?. לעומת זאת באותו אתר על התרופה אקספורג' לא נכתב על כך. מה המשמעות?

בגלל שאקפורג מכיל ואלסארטן, וואלסארטן במנגנון הפעולה שלו עשוי לגרום לעליית קראטינין (שכל עוד בטווח המותר של 30%מערכי הבסיס, נחשבת מותרת ומבטאת את הירידה בלחץ בתוך היחידה המסננת של הכליה), אמןרה היתה להיות התראה דומה. אולי בעלון לצרכן של אקספורג תופעות הלוואי האפשריות מחולקות לפי מרכיבי התרופה וקראת את מה שמופיע תחת אמלודיפין.

מנהלי פורום נפרולוגיה