אריתרוציטים בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/10/2023 | 00:50 | מאת: מיכל

שלום בבדיקת שתן רגילה בקופ"ח, אריתירוציטים - 0.03+ האם זה בטווח הנורמה? איך מתייחסים לזה? ומה הסיבות האפשריות לכך? במצב של דלקת בשתן למשל זה מופיע? יכול להיות קשור לאבנים בכליות? (היה בעבר, אך אין כאבים שמתאימים לזה). האם קשור לסכרת? או משני לתרופות לסכרת?

זה תלוי ברגישות של הסטיק. וקופח בדרכ מציינת את הטווח. אם את לא בטוחה תתיעצי עם רופא/ת משפחה. אבני כליה וזיהומים בדרכי השתן בהחלט יכולים לגרום לנוכחות דם בשתן. אך יש גם סיבות אחרות. סוכרת וטיפול בסוכרת אינן סיבות להמטוריה.

05/10/2023 | 13:04 | מאת: מיכל

שלום מדובר על בדיקת שתן רגילה שנשלחה למעבדה בקופ"ח. לא בטוחה אם הבנתי למה הכוונה בלציין את הטווח. מה שכתוב בתוצאות הבדיקה: ERYTHROCYTES UR. 0.03 MG/DL + האם יכול גם להיות שזה ממצא אקראי וללא כל משמעות או שבכל מקרה מדובר על כדוריות דם שלא אמורות להיות? תודה

בדיקת הסטיק רגישה בדרך כלל יתר על המידה. אם חיובית בבדיקה חוזרת יש לבצע אימות בבדיקת שתן למיקרוסקופ.

מנהלי פורום נפרולוגיה