האם שוקו עלול להזיק לכליות-?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/10/2023 | 00:31 | מאת: סתיו

האם שוקו שמכינים בבית מאבקה עלול לגרום לנזק או עומס על הכליה? תמיד יש לי הרגשה רעה אחרי ששותה.

סתיו שלום, אתחיל מזה שהשתשובה לשאלתך תלויה ברקע הרפואי שלך. באופן כללי, משקה המוכן מאבקת שוקו אינו פוגע בכליות, אולם מאחר ולרוב יכיל כמויות גבוהות של סוכר , המשקה יכול להגביר גורמי סיכון כגון השמנה, סוכרת, שומנים בדם, לחץ דם ועוד. כמובן שתלוי מינון ואופן ההכנה. עוד אציין שמשקה שוקו עלול להכיל כמויות גבוהות של זרחן ואשלגן. לעיתים רמתם של רכיבים אילו בדם עלולה להיות גבוהה במחלות כליה, מה שדורש הגבלת צריכה של מזונות מסויימים בדיאטה , כגון שוקו.

מנהלי פורום נפרולוגיה