דלקת בשתן יכולה לעבור לבד?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/10/2023 | 13:10 | מאת: ליהיא

שלום האם דלקת בדרכי השתן יכולה לעבור לבד ללא טיפול אנטיביוטי? הסיבה שמטפלים באנטיביוטיקה זה מהחשש שזה יגרום לזיהום בכליות? יש סימנים וסימפטומים ברורים אם זה משפיע על הכליות? במידה והדלקת לא טופלה, ואין כאבים במותן ובגב, אין חום או תופעות כלשהו, האם אפשר להיות רגועים שזה עבר בשלום? והאם יש מקום לחזור על בדיקת שתן כללית בכדי לראות שאין לויקוציטים? א"כ, תוך כמה זמן מבדיקת השתן שבה ראו את הלויקוציטים? תודה

asymptomatic bacteriuria היא נוכחות חיידק בשתן ( עם או בלי ממצאים בסטיק שתן כמו נוכחות של כדוריות דם לבנות) שהיא אתסמינית. וההמלצה המפורשת היא לא לתת טיפול אנטיביוטי מפני שמרבית המטופלים לא יחוו דלקת תסמינית, שהבקטריאוריה לעיתים חולפת לבד ושלטיפול אנטיביוטי יש מחיר כמו התפתחות של עמידיויות ועוד. החריגים היחידים הם נשים בהריון, לפני התערבות אורולוגית ומושתלי כליה טריים. אם מופיעים תסמינים אז יש המלצה לטפל.

מנהלי פורום נפרולוגיה