תסמינים וזיהוי דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/10/2023 | 01:32 | מאת: רותי

שלום 1. אחד מהתסמינים של דלקת בדרכי השתן זו השתנה תכופה, מי שסובל מסכרת ולח"ד וגם נוטל תרופות משתנות, ממילא הולך הרבה לשירותים, אז מה נחשב להשתנה תכופה אצלו? 2. האם בבדיקת שתן רגילה ניתן לדעת האם יש דלקת וודאית או שיכול להיות שהתוצאות מושפעות מלכלוך חיצוני על העור? 3. תוצאה של כדוריות אדומות 0.003+ זה תקין או בעייתי? 4. כשיש דלקת בדרכי השתן, אלו ערכים בבדיקת שתן יוצאים לא תקינים? יכול להיות כדוריות לבנות לבד או שזה צריך לבוא עם עוד פרמטרים אם יש אכן דלקת? תודה

התסמינים גם כוללים צריבה במתן שתן. במהלך דלקת יכולים לראות בנוסף לכדוריות דם לבנות בשתן גם כדוריות דם אדומות וניטריטים. נטילת בדיקת השתן באמצע זרם עוזרת "לשטוף" מה שהגדרת כ"לכלוך"

מנהלי פורום נפרולוגיה