שאלה כללית על השפעת שינוי בתזונה ותרופה על ערכי בדיקת דם לכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/10/2023 | 01:29 | מאת: איתן

שלום רב, מהרגע שעושים שינוי בתזונה או בתרופות, כמה זמן צריך להמתין מינימום לפני שחוזרים על בדיקת קריאטנין בדם כדי לראות שינוי אמיתי בערכים בבדיקת דם? אני יודע שלגבי תרופה זה תלוי בזמן מחצית החיים, אבל בספיגת מזון אין לי שמץ... תודה :-)

איתן שלום, זה תלוי בסוג השינוי שנעשה ובערכים הנבדקים. ישנם שינויים תזונתיים שתוך מספר ימים יהיה ניתן לראות שיפור בתוצאות מעבדה וכאילו שידרשו מספר חודשים.

מנהלי פורום נפרולוגיה