השפעת חומץ תפוחים, Q10, תוספי ויטמינים על הכליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/10/2023 | 03:10 | מאת: איתן

עקב חשד ל RSA בעורק של כלייה ימנית (ממתין לתוצאת אנגיוסיטי), נוטל דופלקס חצי כדור 80/5 בבוקר, עליה במדד קראיטנין 1.43 וירידה ב eGFR 55. מאוזן בל.ד, אך סובל מכאבי ראש ובחילות 24/7. נשלל האיכילוב דלקת בעורק הרקה. האם ידוע לכן על השפעה מיטבית של כף חומץ מהול במים על בטן ריקה על שיפור תפקודי כלייה, או חו"ח, להיפך? שאלה זהה, על תוסף Q10 להורדת ל.ד?? היינו הך, לגבי תוספים ויטמינים הבאים לחיזוק על אף שאין לי חוסרים: קומפלקס B, סי בהשהייה, די בטיפות, אבץ, מגנזיום + אשלגן??? תודה רבה

איתן שלום, לגבי חומץ תפוחים -אין ראיות כי צריכתו משפרת את תפקודי הכליה. ישנם מספר מחקרים שבוצעו במבחנות / חולדות שהראו כי לחומץ תפוחים יש פעילות נוגדת חמצון, אך הדבר לא נבדק בבני אדם ולכן לא קיימת שום המלצה בנושא. לגבי תוסף Q10 - תוסף זו אינו מומלץ להורדת לחץ דם. לגבי תוספי הויטמינים שציינת: אין סיבה לקחת אף אחד מהם כל עוד הרמה שלהם בדם תקינה. תיסוף ויטמין C אינו מומלץ.

מנהלי פורום נפרולוגיה