אלבומין בשתן.סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/10/2023 | 08:32 | מאת: א

שלום אבא שלי בן 67 עם סוכרת כ10 שנים בבדיקת דם אחרונה לפני חצי שנה התגלה אלבומין 102 בשתן (מעל 30 לא נחשב תקין) קריאטין 0.82 שזה תקין Efgr 92 שזה גם תקין אך מתחת ל90 נחשב למעורר דאגה האם בהכרח אבי מפתח מחלת כליה?

הבדיקה שבה מאבחנים אלבומינוריה היא בבדיקת שתן. מניחה שלכך התכוונת. כדאי לחזור על בדיקת יחס אלבומין לקראטינין או על איסוף שתן 24 שעות. 2/3 בדיקות חריגות מגדירות אלבומינוריה. זה עדין יכול להיות הפיך עם איזון גורמי סיכון (סוכרת, לחץ דם, הימנעות מעישון) וטיםול תרופתי מתאים

מנהלי פורום נפרולוגיה