לחץ דם גבוה בלילה ונמוך בבוקר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/09/2023 | 11:00 | מאת: עידן

לאמא שלי יש לחץ דם נמוך כבר תקופה ארוכה שמטופל לאחרונה יש לה את הלחץ דם הנמוך בבוקר ונוסף גם לחץ דם גבוה בלילה. בלילה יש לה לחץ דם גבוה שגורם לה להתעורר והיא לא מצליחה לישון ולחוצה ואז בבוקר שוב הוא חוזר להיות נמוך. מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הקיצוני בין בוקר ללילה ובכלל כל הזמן הייתה לה בעייה רק של לחץ דם מוך ועכשיו פתאןם מהיכן הגיע הלחץ דם הגבוה?

ממליצה שתבצע הולטר לחץ דם. כולל גם רישום של שעות השינה ומתי קמה. אם כשישנה יש לה לחץ דם מוגבר זה מרמז לדום נשימה בשינה.

מנהלי פורום נפרולוגיה