בדיקת US בטן עליונה וכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/09/2023 | 12:42 | מאת: טובה

שלום מבוגרת בבדיקת US בטן עליונה (נעשתה ככל הנראה לראות את הכבד והטחול, ויצא תקין מלבד כבד שומני). כתוב לגבי הכליות: כליות בגודל תקין, אך על 2 הכליות כתוב: "פרנכימה שמורה מעט אקוגנית עם הסתיידויות קורטיקליות עדינות" וכן בשניהן יש ציסטות פרארפלביות בגודל של 1 עד 1.4 ס"מ. 1. מה זה הממצא של הפרניכמה עם ההסתיידויות קורטיקליות עדינות"? והאם זה קשור גם לתפקוד כלייתי שקצת ירוד? 2. הציסטות הללו יש להן משמעות כלשהי? דרוש בירור או מעקב כלשהו? 3. אין בפענוח התייחסות לדרכי השתן, האם ב-US בטן עליונה וכליות בודקים בשגרה גם את דרכי השתן או שלזה צריך הפניה אחרת? תודה

הממצא המתואר מכונה nephrocalcinosis. זה משקעי קלציןם בתוך ריקמת הכליה. זה בהחלט יכול להיות קשור לתיפקוד כלייתי ירוד. יש מקום ליעוץ נפרולוג/ית. אולטרסאונד בטן שביצעת אמור לכלול את דרכי השתן. הציסטות - אם מעולם לא הודגמו יחייבו מעקב הדמייתי בעוד כשנה.

01/10/2023 | 21:37 | מאת: טובה

הממצא הזה של :פרנכימה שמורה מעט אקוגנית עם הסתיידויות קורטיקליות עדינות. האם זה ממצא שדורש בירור או שזו תופעה מצויה אצל כאלו שיש להם ירידה בתפקוד כלייתי? האם זה הפיך וניתן לשיפור? אני רואה שבUS שנעשה לפני מספר חודשים למעקב אבנים, כתוב בפענוח: "פרנכימה שמורה" וב-US מוקדם יותר כתוב: "פרנכימה שמורה, פרט להסתיידויות קורטיקליות זעירות" זה אומר שהתופעה היתה, נעלמה, וחזרה, או ש-US אינו מדויק בכלל ואי אפשר לדעת לפי זה אם יש הסתיידויות או שהכל תקין? כ"כ לגבי הציסטות. ב-US קודם כתוב שיש בכלל ציסטה קורטיקלית" ב-US שמוקדם יותר, (וכן בזה של היום) כתוב על ציסטות פאראפלביות. האם יש הבדל בין ציסטה פאראפלבית לקורטיקלית? ואיך זה שפעם מאבחנים אותם ככאלו ופעם ככאלו? תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה