האם אפשר לקחת את הדברים הללו?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/09/2023 | 12:31 | מאת: רותי

שלום סכרתית. נוטלת תרופות ללח"ד, ו-Jardiance Duo לסוכר אחד ליום. ויש גם אי ספיקת כליות. עדיין הסוכר גבוה, כולל בצום (אף שהממוצע נראה תקין). מאחר ולא ניתו להוסיף עוד מטפורמין בגלל הכליות, האם אפשר לקחת למשל קינמון (קראתי שיש מחקרים שהוא יכול להוריד סוכר), או חילבה, או ג'ימנמנה? השאלה היא הן מבחינת התועלת, והן האם יש מניעה לקחת בגלל סיבה כזו או אחרת, או בגלל האי ספיקת כליות? או אינטראקציה עם התרופות ללח"ד ועם הJardiance Duo? תודה

רותי שלום, היעילות של המזונות/ תוספי התזונה שציינת מוטלת בספק. כיום אין המלצה לקחת תוסף תזונה כזה או אחר להורדת סוכר. במיוחד אם יש אי ספיקת כליות ברקע. יחד עם זאת אין מניעה לשלב כפית קינמון במהלך היום. בכל מקרה, במידה והסוכרת אינה מאוזנת אני מציע לפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום נפרולוגיה