חומצה גליקוגנית בקרמים, האם מזיקה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/09/2023 | 22:00 | מאת: ט

מספר פעמים העלו בחדשות סיפורים על נשים שעשו החלקות שיער, והגיעו לבית חולים עם אי ספיקת כליות, קיבלו טיפול ולפי מה שהבנתי מהכתבות זה היה הפיך. קראתי בכתבה שמצאו שהחומר חומצה גליקוגנית נמצא באחת הבדיקות(נדמה לי ביופסיה). החומר הזה מופיע בסרומים וקרמים רבים.. השאלה אם זה עלול להזיק לכליות- לא רק בהחלקת שיער, אלא לדוגמה- בשימוש בקרמים.

אכן תוארו בארץ עשרות מקרים של פגיעה כלייתית חריפה כתוצאה מהחלקת שיער על רקע שקיעת החומר בכליה. לא תוארו מקרים דומים בשימוש בקרמים.

מנהלי פורום נפרולוגיה