קריאטנין גבוה, האם התרופה לא טובה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/09/2023 | 17:02 | מאת: אורחת

שלום בהמשך לשאלה מלאחרונה 3 וחצי שבועות מתחילת השימוש בג'ארדיאנס דואו 12.5/1000. קריאטנין לפני התחלת התרופה היה 1.4 בבדיקת דם (שנעשתה מסיבה אחרת) לאחר 10 ימים קריאטנין היה 1.9. כעת שבועיים מהבדיקה הקודמת (כלומר 3 וחצי שבועות מתחילת השימוש בתרופה), קריאטנין 1.9. זה מטריד ומתסכל. מה המשמעות של זה? שהגארדיאנס גרם לנזק? שהתרופה לא טובה? יש אנשים שהתרופה מזיקה להם? (המחשבה להתחיל להשתמש בה היא דווקא כדי להגן על הכליות מירידה בתפקוד הכלייתי) כעת גם אי אפשר לחזור למטפורמין במינון הקודם שהיה גלוקומין פעמיים ביום. מה עושים כעת? תודה

גארדיאנס היא תרופההמגנה על הכליות ועוזרת לעכב את קצב התקדמות המחלה הכלייתית לאורך זמן. זה הוכח במטופלים סוכרתיים, עם אי ספיקת כליות ובטח אם יש אלבומינוריה. היא נחשבת תרופה שמשנה את מהלך המחלה הכלייתית ומעכבת התקדמות שלה. העליה אינה חריגה ועדין בטווח של 30% מערך הקראטינין הבסיסי. לכן עקרונית בדרך כלל ההמלצה היא להמשיך טיפול. באופן הפרטני החלטות טיפוליות יקבלו מול הרופא המטפל

28/09/2023 | 12:21 | מאת: אורחת

שלום במקרה התפנה תור לנפרולוג הבוקר בקופה. הוא לא התרגש, ואמר שהרושם הוא שזה הגארדיאנס ולא להפסיק את הטיפול הזה. הוא רק החליף את אחת מהתרופות ללח"ד בגלל שגם היא משתנת וגם הגארדיאנס משתן, במקום טרייטס קומפ (פעם ביום) לטרייטס רגיל אבל פעמיים ביום. ואמר לעשות בדיקת דם נוספת רק בעוד חודש (לא לפני). שזה בעצם יוצא כמעט חודשיים מתחילת הטיפול. (לא קל להמתין ולהתאפק במשך חודש נוסף לראות מה קורה עם הקריאטנין...) נקווה שהכל יתאזן ויסתדר, והקריאטנין יחזור לערך הבסיס. אשמח לשמוע גם את דעתך תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה