יחס רנין אלדוסטרון גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/09/2023 | 13:02 | מאת: משה

27 בבירור ללח"ד שניוני מעט גבוה בהולטר (135/86), אקו לב וכן בדיקות דם ספיציפיות יצאו תקינות (ACTH, אשלגן וכו'), מלבד רנין שהיה 162 בשכיבה ואלדוסטרון 5.2. להבנתי זה יחס 31 של רנין אלדוסטרון, על מה זה יכול להעיד? תודה רבה

ההתיחסות צריכה לקחת בחשבון את יחידות שבהן בוצעה הבדיקה ושיטת הבדיקה. היא גם מושפעת מתרופות. בכל מקרה למרות העדר היחידות נראה לי כי הרנין אינן מדוכא והאלדוסטרון אינו מוגבר כך שהפרשת יתר של אלדוסטרון כגורם ליתר לחץ דם היא פחות סבירה.

28/09/2023 | 10:16 | מאת: משה

תודה רבה. השאלה ממה נגרם עודף מוגבר של רנין? והאם חייב לטפל בו? (אין לי תסמינים גופניים של היצרות עורקי כליה, וממתין לתשובת דופלר)

סביר להניח שזה תרופתי

מנהלי פורום נפרולוגיה