תוצאות בדיקת דם לבירור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/09/2023 | 04:18 | מאת: מאי

בוקר טוב ד"ר בת 49 נשלחתי למספר בדיקות aldosetron/ renin ratio b שהתוצאה יצאה 4.1 חיובי הבירור היה עקב אשלגן נמוך וטרום עילפון ולחץ דם גבוה במשך מספר ימים בדרך כלל לחץ הדם נמוך מאוד ברקע עברתי צנתור לב לסגירת pfo עדיין דלף בינוני ניתוח לכריתת הסיגמואיד במעי הגס ותוספתן אני מציינת את הדברים ואין לי מושג האם קשור נוטלת קרדילוק ואספירין מה משמעות תוצאות הבדיקה יש לציין שהבדיקה שלחה אותי דווקא מרדימה במרפאת טרום הרדמה לפני ניתוח אלקטיבי לכריתת תוספתן עקב דלקת כרונית ולא רופא המשפחה כי חשדה במשהו שאינו תקין מה עליי לעשות להמשך הבירור מה המשמעות ? מי הרופא שעליי לגשת אליו להמשך בירור נפרולוג אנדוקרינולוג ? האם יכול להיות קשור לכריתת התוספתן שעברתי לפני חודש ? תודה רבה על המענה

לא מכירה את המספר שאת מציינת כחיובי אך מניחה שזה תלוי ביחידות הבדיקה. קרדילוק יכול להשפיע על הבדיקה ולגרום לתוצאה חיובית כוזבת. גם נפרולוג וגם אנדוקרינולוג יוכלו להמשיך את הבירור, אבל כדאי בשלב ראשון להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי משמעותה והאם יש צורך בבדיקה חוזרת או בדיקות נוספות.

מנהלי פורום נפרולוגיה