בדיקת אולטר סאונד בטן עליונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/09/2023 | 23:04 | מאת: טליה

שלום, בבדיקת אולטר סאונד בטן עליונה: כליה ימנית: גודל תקין פרנכימה מעט דלה ואוקגנית לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת לא הודגמו תהליכים לא הודגמו אבנים האם אני צריכה לעשות משהו/בירור נוסף? הופנתי בעקבות בדיקת דם ALK. PHOSPHATASE מעט גבוה 137

לפי בדיקת האולטרסאונד קיים חשד למחלת כליות כרונית.יש להשלים בירור עם בדיקות דם ושתן בשלב ראשון. ALKP יכול לעלות במחלות עצם הקשורות במחלת כליות כרונית. לכן כדאי לבדוק גם רמת pth

מנהלי פורום נפרולוגיה