כמות שתיה הנצרכת כשיש הפרעה בתפקוד כלייתי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/09/2023 | 19:58 | מאת: מרים

שלום בתפקוד כלייתי שקצת ירוד (קריאטנין מוגבר), הרופאים הדגישו (כולל נפרולוג) שיש להקפיד על שתיה מרובה. כמה צריך לשתות ליממה? ומה הסיבה שצריך לשתות הרבה? אחת מהתרופות ללחץ דם גם משתנת, אז יכול להיות שגם אם שותים הרבה עדיין יש בעיה כי מאבדים הרבה נוזלים בשתן? תודה

יש שתי מחלות הכלייתיות המחיבות שתיה מרובה. אבני כליה וadpkd שזו מחלה תורשתית עם כליות אדירות בגודלן ומלאות בציסטות. אני מניחה שכונת הרופאים שלך היא לדאוג שלא תתיבשי. התיבשות יכולה לתרום לפגיעה כלייתית. כל עוד השתן הוא בצבע שקוף (בהנחה שאין לך אי ספיקת כליות מתקדמת עם פגיעה משמעותית בתיפקוד). תרופות משתנות מסיעות באיזון לחץ דם בעיקר על ידי הפרשת נתרן (מלח) בשתן. רק במצבים נדירים (משלב של כמה תרופות משתנות) הן עשויות לגרום ל"התיבשות".

מנהלי פורום נפרולוגיה