שימוש במשחה/ג'ל ארניקה בתפקוד כלייתי ירוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/09/2023 | 14:47 | מאת: יונית

שלום כשיש דלקת גידים או כל דלקת אורטופדית אחרת, ידוע שכדורים נוגדי דלקת זה בעייתי כשיש בעיה בתפקוד כלייתי. מה עם משחות לטיפול חיצוני? אם למשל הדברים שנחשבים לטבעיים, כמו ארניקה? וכן לגבי משחת וולטרן, שזה לא טבעי, אבל זה טיפול חיצוני ולא פנימי, מה ההתייחסות לזה? ואם אפשרי, האם ללא כל הגבלה מבחינת זמן השימוש? תודה

יש ספיגה של קרמים לדם. אמנם פחות מ 10% נספגים, כך שכמותית החשיפה של תרופה היא קטנה. באי ספיקת כליות בוודאי בדרגת חומרה משמעותית,דרגה 4 ומעלה, הייתי ממליצה להימנע מולטרן. ארניקה לא מוגדר כנוגד דלקת שאינו סטרואידלי ולכן כנראה קצת יותר בטוח בשימוש מקומי בעור ללא פצעים

מנהלי פורום נפרולוגיה