לחץ דם גבוה וכל הבדיקות תקינות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/09/2023 | 22:38 | מאת: יעקב

אם כל הבדיקות תקינות (תפקודי כבד, כליות, אין טריגליצרידים וכולסטרול) אך יש לחץ דם קבוע של 140/100 ודופק נמוך כ- 65 וגלי חום. אילו בדיקות כדאי לבצע כדי להבין מה מקור הלחץ דם הגבוה? הרופא טוען אם כדור מוריד את לחץ הדם אז אין מה לעשות מעבר לזה.

ב 90% מהמטופלים יתר לחץ דם אינו מישני לסיבה אחת בודדת אלא נובע מנטיה גנטית, אורחות חיים - תזונה, השמנה, חוסר פעילות גופנית רק בחלק מהמקרים יש סיבה רפואית לחשוד שיש גורם אחד שגורם ללחץ הדם . לחצי הדם מכונים יתר לחץ דם ראשוני ושניוני בהתאמה. אני מניחה שרופא המשפחה לא חשד בגורם שניוני.

מנהלי פורום נפרולוגיה