לחץ דם דיאסטולי וטנטון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/09/2023 | 20:41 | מאת: אליהו

28, ערך BMI 30 ערכי לחץ דם במדידת הולטר יצאו 135/86 ליום (ללילה תקין) מתברר *שבכל* המדידות בזמן ישיבה הלח"ד הדיאסטולי היה 90-100 והסיסטולי 125-139, אבל בהליכה ושכיבה הלח"ד היה בסדר (125/82) עשיתי את כל הבדיקות לבירור לח"ד שניוני (בדיקות דם ספיציפיות, דופלר לב וכליות) ויצאו תקינות מה יכולה להיות הסיבה לכך שהלח"ד עולה מאוד בישיבה ואני שומע את הדופק באזניים?

יש לך יתר לחץ דם . גם על פי הולטר וגם על סמך מדידות עצמיות (שהן תמיד בישיבה). מומלץ לדבר עם רופא משפחה על טיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה