לחץ דם דיאסטולי גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/09/2023 | 17:36 | מאת: סיןן

שלום אני בת 32 ברקע בריאה שנה לאחר לידה מעולם לא סבלתי מלחץ דם לאחרונה התחיל להיות לי מדדים של 115/93 לפעמים גם 120/100 התחילו לי טיפול של טיטריס קומפ לא כ"כ מוריד את הדיאסטולי ביצעתי הערכה רפואית שיצאה תקינה לאחרונה ביצעתי אקו לב שהתגלה בו שיש לי 2 עלים במקום 3 משהו כזה האם יש קשר לממצא לבין לחץ הדם אני מאד מוטרדת כי אני ממש רוצה להביא עוד ילד ומפחדת לסכן את חיי

אין קשר בין מסתם בעל 2 עלים ליתר לחץ הדם. נשים שיש להן יתר לחץ דם כרוני בכניסה להריון הן עם סיכון מוגבר לפתח רעלת הריון או לידת פג או ילוד במשקל נמוך כדוגמאות. זה סיכון שיש לדעת. מי שבוחרת להיכנס להריון למרות העובדה הזו צריכה להתכונן להריון. למשל התאים את הטיפול התרופתי טרם הםסקת אמצעי מניעה (למשל שימוש בטיריטייס עלול לגרום למומים בעובר ויש להפסיק טרם הכניסה להריון). תצטרכי להיות במעקב של מרפאה להריון בסיכון .

מנהלי פורום נפרולוגיה