הרחבת של הגביעים ואני כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/09/2023 | 21:54 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! בעקבות כאבים במותן ימין, כאבים מוגברים במתן שתן ושתן דמי בוצע בדיקת CTU. להלן הממצאים: הכליה הימנית במנח אורך תקינים. בחלקה בעלת פרנכימה מעט דלה עם מעט הצטלקות קורטיקליות קטנות , נראת מעט תפוחה. אבן קטנה לא חוסמת בקוטר של כ 4 מ"מ בגביע התחתון. קיימת הרחבה קלה - בינונית של מערכת הגביעים ואבן הכליה, השופכן הימני מעט מורחב, ללא עדות לרבנים בתוכו. שאלותיי הם: 1. מה המשמעות של המושג " הרחבה קלה - בינונית של מערכת הגביעים והאגן"???? 2. האם ההרחבה מסמלת חסימה ב UPJ??? 3. מה הטיפול של ההרחבה הזאת??? 4. הכליה מעט תפוחה, מה הטיפול לכך???? 5. האם אבן בגודל של 4 מ"מ הנמצאת בגביע התחתון דורשת טיפול ניתוחי או רק מעקב בלבד??? בברכת שנה טובה ומבורכת, רינה

זו שאלה להפנות לאורולוג. הוא יהייה אחראי על הרחבת הברור והטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה