נתרן גבוה באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/09/2023 | 17:55 | מאת: משה

שלום רב, בן 54, באיסופי שתן שונים פרוטאין משתנה מעל ומתחת לגבול העליון, נתרן בשתן כ-240, למרות שמשתדל להימנע ממלוח, שאלתי, האם רמה גבוהה של נתרן באיסוף שתן יכולה לגרום לפריאיטונורה?

בפני עצמו אם הכל תקין הנתרן לא אמור לגרום להפרשת חלבון בשתן, אבל באנשים עם הפרשת חלבון בשתן מסיבות שונות שמירה על תזונה דלה בנתרן יכולה בהחלט להביא לירידה בהפרשת החלבון בשתן. לפי כמות ההפרשה בשתן, צריכת הנתרן שלך היא יותר מפי 2 מהרצוי

מנהלי פורום נפרולוגיה