העלת ערכי creatinine clearance

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/09/2023 | 15:13 | מאת: דורית

שלום, אמי (בת 81) עברה בדיקות לצורך קבלה למחקר שחשוב לנו שתשתתף בו בגלל תרופה שתקבל באמצעותו. יצאה לה בדיקת דם נמוכה מדי של creatinine clearence שחייבים בה תוצאה תקינה בשביל המחקר. גם בדיקה חוזרת אחרי עירוי נוזלים יצאה נמוכה מדי. היא עושה איסוף שתן 24 שעות ממחר של קריאטינין שיחשבו על פיו את הערך של creatinine clearence. שאלתי: איך ניתן להעלות את הערך? האם ריבוי שתיה יעזור או דווקא להפך? ותוסף קריאטין? מזון עם חלבון? האם יש תרופות שיכולות להוריד את הערך של creatinine clearence? האם ערך נמוך מדי מעיד על בעיית כליות או דווקא על עניינים של מאסת שריר נמוכה (רמי איבדה משקל ומאסת שריר באופן משמעותי בשנתיים האחרונות). תודה

אני מניחה שהסיבה לבחירת ערך פינוי הקראטינין כקריטריון אי הכללה במחקר נעשתה מסיבה בטיחותית ולכן לא חושבת שהעלאת פינוי הקראטינין בצורה מזויפת הינה נכונה. בכל מקרה שתיית מים מרובה, אכילת חלבון או תוספים שונים לא ישפיעו

20/09/2023 | 19:35 | מאת: דורית

תודה. לא, אין כאן אלמנט של בטיחות. הטיפול העיקרי ינתן בכל מקרה, דרך המחקר או לא, ונמצא בסל (כימותרפיה). התוספת של המחקר היא בהמשך מתן תרופה ביולוגית שכבר מקבלת מזה זמן ושמימונה צפוי להיות מופסק על ידי קופת החולים

מנהלי פורום נפרולוגיה