עליה בקראטינין לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/09/2023 | 09:05 | מאת: יונתן

שלום. לפני כשבועיים עברתי צנתור אבחנתי. בהתאם להנחיות הרבתי בשתיה נוזלים ביומיים שלושה שלאחר הצינתור. לאחר כ 8 ימים ביצעתי בדיקת קראטינין בדם והתוצאה הייתה 1.24. חשוב לציין שאני חולה סכרת מסוג 2. שבועיים לפני הצנתור בצעתי בדיקות והתוצאה הייתה 1. בנוסף הייתה ירידה ב EGRF שתמיד סביב ה 80 ומעלה ל 36. האם יתכן שהכליות נפגעו או שמא זו תופעה הפיכה לאחר צנתור? תודה רבה

זה בהחלט יכול להיות הפיך עם ההתרחקות מהצנתור. השינויים ב eGFR לא נראים הגיוניים, לא תואמים את ההבדל בקראטינין

27/09/2023 | 08:26 | מאת: יונתן

סליח אבל טעות כתיב. הקראטינין הוא 1.24 וה egfr הוא 66. סליחה על הבלבול. תודה

מנהלי פורום נפרולוגיה