יתר לחץ דם במנוחה אחלה לחץ דם בספורט

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/09/2023 | 19:15 | מאת: דוידסון

היי בן 46 בריא כמו שור בדר"כ לא הייתי חולה יום אחד אפילו כבר שנים רבות. עושה ספורט כל יום. או הליכה או אופניים או משקולות או ריקוד. מרגיש מצויין. בשל הגיל הומלץ לי לרכוש מכשיר לחץ דם בקופ"ח. התחלתי למדוד - כאשר אני קם משינה בבוקר לחץ דם רע > 140/100 במנוחה אחה"צ אותו סיפור. כשאני עושה כושר או אחרי כושר לחץ דם תקין מאד. מה הסיפור?

אבחנה של יתר לחץ דם בניתור עצמי מבוצעת במנוחה. אם במספר מדידות הערכים הם כפי שציינת, ואתה מבצע מדידות באופן נכון, ש לך יתר לחץ דם שכדאי לטפל בו. לחץ הדם הסיסטולי אמןר לעלות במהלך פעילות ספורטיבית. ירידת לחץ דם אחרי פעילות היא תופעה מוכרת .

מנהלי פורום נפרולוגיה