נפרוטיק סינדרום בעבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/09/2023 | 22:30 | מאת: איציק

לבני היה נפרוטיק סינדרום בגילאי 6-8 , כיום בן 17 ומשתמש באופן יזום לצורך אימון בחדר כושר באבקות של חלבון וקריאטין , האם הילד מחויב בבקרה שונה מילד אשר לא היה לא נפרוטיק סינדרום , האם מותר לו מה שמותר לשאר הילדים ?

נשמע שבנך החלים ולא היתה לו הישנות שנים. לכן בהנחה שאין ממצאים בבדיקת שתן, הפרעה מיבנית בכליות או הפרעה בתיפקוד הכליות, הוא למעשה פורמלית ללא בעיה כלייתית. דיאטה דלת חלבון מומלצת למי שיש לו בעיה בתיפקוד הכלייתי. דיאטה עתירת חלבון עשויה לתרום לפגיעה כלייתית לאורך זמן, בעבר פורסם על נוכחות סטרואידים אנבולים בחלק מאבקות החלבון מה שעשוי לתרום לנזק כלייתי כרוני. מומלץ יעוץ דיאטן פורמלי.

מנהלי פורום נפרולוגיה