ריבוי שתן מבחן צמא וכילייה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/09/2023 | 23:51 | מאת: הדס

אחרי ניתוח כריתת בלוטת התריס הימנית עקב קרצינומה, נמצא שקיימת דלקת לימפוציטית של בלוטת התריס. לאחרונה הבחנתי במתן מוגבר של שתן שותה ביום כ 3.5 ליטרים באיסוף שתן בכמות של 5700, נתרן בשתן 140, גלוקוז תקין, גם סידן בדם תקין. אוסמולריות בדם282 ובשתן 213. נשלחתי למבחן צמא אך לא יודעת איך אפשר להיות בצום של 12 שעות ללא מיים משום שאני צמאה כל הזמן. חשוב לציין שיש לי כילייה אחת מוגדלת מולדת והתפקוד בבדיקת דם תקין. אשמח לדעת אם זה מסוכן האם יש בדיקה אפשרית אחרת? תודה על המענה אשמח גם להגיע לייעוץ

אנשים עם בעיה אמיתית בריכוז השתן אכן לא יכולים לצום כל כך הרבה זמן. במקרה כזה אנחנו מבקשים להפסיק לשתות 2-4 שעות לפני ההגעה למבחן. כלומר ההחלטה על התחלת הצום צריכה להיות של הרופא המפנה בהתאם לדרגת החשד. צריך להבין שככל שהצום יתחיל מוקדם יותר, המבחן יתקצר, שכן מבחן צמא יכול להמשך שעות רבות. הבדיקה עצמה היא חשובה אם רוצים להגיע לאבחנה המדויקת שאולי תוביל לטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה