ערכי לחץ דם שונים במכשירים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/09/2023 | 22:13 | מאת: נאווה

שלום עשינו מדידות השוואה בין המכשיר הביתי (איכותי של אומרון) לבין מכשיר מקצועי במרפאה, לראות אם יש התאמה. 3 מדידות עוקבות אחת אחרי השניה במכשיר אחד, לאחר מכן 3 מדידות במכשיר השני. ערכי הסיסטולי במכשירים השונים יצאו דומים. אך ערכי הדיאסטולי יצאו שונים באופן עקבי. במכשיר במרפאה 78 במכשיר הביתי 85 מה יכול להיות? המכשיר הביתי הגיע עם שרוול לא גמיש (יש דגמים בהם זה מגיע עם שרוול מעוגל), האם זה קשור? כי זה בא לידי ביטוי רק בדיאסטולי תודה

ההבדלים בין השרוולים אכן יכולים להסביר את ההבדל במדידות. יש להקפיד על שרוול מתאים גם מבחינת היקף היד.

מנהלי פורום נפרולוגיה