חלוקה וזמני נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/09/2023 | 21:16 | מאת: תמיר

שלום אם לוקחים וזודיפ 10 מ"ג פעמיים ביום, הלקיחה הראשונה בסביבות 10 בבוקר, מתי צריכה להיות הלקיחה השניה? וברמת העקרון עדיף החלוקה הזו או שעדיף לקחת 20 פעם אחת בבוקר? אני מבין שזו תרופה שמשפיעה ל 24 שעות, אז לכאורה היה נכון לקחת את כל המינון פעם אחת ואז הריכוז נשאר קבוע? תודה

משך פעילות התרופה עשוי להשתנות בין אנשים, וכעקרון עדיף לקחת אותה כל 12 שעות. אבל וזודיפ יכולה לגרום לעליה בכמות השתן, מה שעלול להוות בעיה אם נוטלים את התרופה לפני השינה. לכן אם אין לה השפעה משתנת עליך עדיף לקחת פעמיים ביום ואם יש השפעה משתנת - הייתי עוברת לפעם אחת ביום בבוקר

מנהלי פורום נפרולוגיה