תוצאות בדיקת דם ושתן כללית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/09/2023 | 10:42 | מאת: רינה

ד'"ר שלום וברכה! אני מאובחנת בדלקת כרונית בשלפוחית השתן שלפוחית כאובה. אני חולת סכרת לא מאוזנת. תרבית שתן חיובית "פטריית קנדידה קלברטה ". עקב כאבים חזקים בזמן הטלת שתן, טיפות דם בהטלת שתן, כאבים במותן ימין האופנתי למיון. להלן תוצאות בדיקת דם: אוריאה. - 36.6 קריאטנין. - 1.19 eGFR. - 48mlmin/1.73m2 תוצאות בדיקת שתן כללית: חומציות בשתן 5.5 חלבון בשתן - 100 מצב סגולי - 1.30 כדוריות דם אדומות - 300 כדוריות דם לבנות - 500 תוצאות תרבית שתן: חיובית לפטריית קנדידה קלברטה. שאלתי היא: האם עפ"י תוצאות בדיקות הנ"ל 1. ישנה החמרה במצב תפקודי כליות???? 2. האם חס וחלילה זה מראה על אי ספיקת כליות????? בברכה מרובה, רינה

בהעדר נתוני עבר קשה לדעת אם יש החמרה. יש לפי הבדיקה אי ספיקת כליות. זה מתבטא בeGFR של מתחת ל 60. סימני דלקת בדרכי השתן.

08/09/2023 | 13:27 | מאת: רינה

ד'"ר שלום וברכה! ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, לגבי הקריאטנין תמיד נע בין 69-70. בתאריך 30.08.23 - 1.02 בתאריך 03.09.23. - 1.19 לגבי ה eGFR תמיד היה 60. בתאריך 30.08.23 - 57 בתאריך 03.09.23 - 48 שאלותיי הם: 1. האם יש החמרה משמעותית בתפקודי הכליות??? 2. האם הערכים נובעים כתוצאה מהפטרייה קנדידה קלברטה????? 3. האם הערכים מעידים על מחלת כליה של אי ספיקת כליות????? בברכה מרובה, רינה

08/09/2023 | 13:40 | מאת: רינה

ד'"ר שלום וברכה! בהמשך לתגובתי הקודמת, שאלה נוספת. האם הערכים נובעים גם כתוצאה מדלקת בדרכי השתן שהינה פטריית קנדידה קלברטה????? בברכה מרובה, רינה

ראשית ב2 הבדיקות האחרונות הeGFR, ירוד. קצת. אם בדצמבר הeGFR יהייה פחות מ60 אז בהגדרה לפי התפקוד הכלייתי יש פגיעה כרונית קלה. ביטויים נוספים לאי ספיקת גליות כרונית הם הפרעה במבנה הכליות, או נוכחות כרונית של חלבון בשתן. כדוגמא. בגלל שתנודה של 0.1 מג/דל בקראטינין משפיעה על הeGFR, ובגלל שזו גם טווח טעות של מעבדה, צריך לחזור על הבדיקה ולראות מגמה. זיהום כרוני בדרכי בשתן יכול לגרום לפגיעה כלייתית, אך גם גורמים אחרים.

10/09/2023 | 12:11 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, ביום שישי בתאריך 08.09.23 ביצעתי שוב בדיקות דם. להלן התוצאות: קריאטנין. - 0.75 eGFR. - 60 האם התוצאות השתפרו בעקבות מתן אנטיביוטיקה לטיפול בפטריית קנדידה קלברטה????? בברכת שנה טובה ומבורכת! רינה

מנהלי פורום נפרולוגיה