חריגה בבדיקת יחס אלבומין קריאטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/09/2023 | 00:49 | מאת: עינת

שלום ברקע יש קריאטנין קצת גבוה, אבל יציב בבדיקות האחרונות כ"כ בבדיקות שתן אין פרוטאין.. כ"כ יחס אלבומין קריאטנין היה בטווח הנורמה. בבדיקה האחרונה היתה חריגה ALBUMIN/CREATINE RATIO-U-39 (הערך העליון של המעבדה 30) ללא עליה נוספת בקריאטנין מעבר לרמה המוגברת הרגילה בשנה האחרונה. הרקע הרפואי זה יתר לח"ד וסכרת. האם עליה ביחס אלבומין קריאטנין 39 מרמז על ירידה בתפקוד כלייתי או שיכול להיות תוצאה מקרית של בדיקה בודדת? והאם לח"ד לא מאוזן באופן זמני יכול לגרום לזה? במידה וכן, באם מאזנים את לחץ הדם זה הפיך ויכול להסתדר? תודה

ראשית לא להלחץ. זה עדין יכול להיות הפיך או מיקרי.איזון לחץ דם יסייע כמו גם גורמי סיכון אחרים כמו סוכרת. כמו כן בדרך כלל רק אם 2 בדיקות (מתוך 3, במספר חודשים) הן עם ערכים של 30 מג/גרם אלבומין לקראטינין, זה בכלל נחשב כחיובי.

מנהלי פורום נפרולוגיה