החמרה בתפקוד כלייתי סיבות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/09/2023 | 00:58 | מאת: יעל

שלום האם אירוע טראומתי, משבר נפשי, מתח, חרדה, כל הדברים הללו יכולים להחמיר תפקוד כלייתי? כלומר לגרום למצב שבבדיקות דם יש עליה בקריאטנין מעל הנורמה, וזה נשאר לאורך זמן (לא משהו זמני). מדובר על מישהי שסובלת מלח"ד ומטופלת כבר שנים, אך באופן פתאומי היתה עליה בקריאטנין מעל הנורמה (ללא סיבה רפואית, US תקין) ונשאר גבוה באופן קבוע.

למרות שקיים קשר בין גוף לנפש, לא ניתן להגדיר שטראומה או מתח גרמו לעליה בקראטינין וצריך לשלול גורמים אחרים. יתר לחץ דם לאורך שנים יכול לגרום לאי ספיקת כליות, אך לעיתים עליית לחץ דם הינה הסימן הראשון למחלת כליות מסיבות אחרות. גם תרופות שונות ללחץ דם יכולות להשפיע על הערכים אם בוצעו שינויים לאחרונה. יש לפנות לרופא להערכה.

מנהלי פורום נפרולוגיה