אס כליות ממצא ציסטי משמאל בספק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/09/2023 | 22:06 | מאת: שחא

ד"ר שלום וברכה ביצעתי אס כליות ודרכי שתן לבקשת הרופא עקב 2 דלקות רצופות בפיענוח מופיע כדלהלן "כליה שמאלית - ממצא ציסטי בגודל כ 1.3*0.5 ס"מ עם גבול מסולסל - ציסטה? חלק מהגביע?" חוץ מזה הכל תקין מה המשמעות של הממצא אם יש לו משמעות בכלל זה משהו שמצריך מעקב מדאיג? תודה רבה

נראה שהמפענח לא בטוח האם מדובר בממצא אנטומי תקין או ציסטה. בכל מקרה גודל הציסטה לא מטריד, כן כדאי לבצע מעקב עם אולטרסאונד עוד 6-12 חודשים להעריך האם הממצא גדל או משנה את צורתו. נכון לעכשיו לא מדובר בממצא מטריד.

מנהלי פורום נפרולוגיה