מגנזיום נמוך קשור לכליות ותרופות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/09/2023 | 11:46 | מאת: עינב

שלום מבוגרת, מקבלת טיפול ללח"ד וסכרת. בבדיקות דם מגנזיום נמוך, מתחת לגבול התחתון של הנורמה. האם מגנזיום נמוך קשור לבעיה בתפקוד בכליות? יכול להיות בגלל תרופות ללח"ד וסכרת? יש דרך לברר מה הסיבה למגנזיום נמוך? ומה המינון המומלץ בכדי לתקן רמה נמוכה של מגנזיום? תודה

יתכן שמקבלת משתנים שגורמים להפרשת מגנזיום בשתן. תרופות אחרות גם עשויות לתרום. אם היא חיה באיזור שבו מי השתיה מותפלים זו גם סיבה אפשרית. יש לפנות לרופא המשפחה אולי ההסבר ברור. אפשר לבקש יעוץ דיאטנית לתזונה עתירת מגנזיום או לקחת תוספים. מגנוקס הוא התכשיר היעיל ביותר כנראה בשל ספיגה טובה. אם אין אי ספיקת כליות היא יכולה לקחת כל יום.

05/09/2023 | 16:05 | מאת: עינב

שלום לא בטוחה שרופאת המשפחה ערה לבעייתיות של תוספי מגנזיום כשיש בעיה בכליות כי בעבר היא נתנה מרשם למגנוקס. אך כיום נוטלת מגנזיום מתוצרת אחרת, של אחת מחברות הטבע. קריאטנין 1.4 BUN-34 שאר האלקטרוליטים בגדר הנורמה. המגנזיום כאמור נמוך, מתחת לערך התחתון של הנורמה. מה עושים במקרה כזה? מגנזיום נמוך זה גם לא בריא ללב, נכון? מצד שני הסיכון לקחת בגלל התפקוד כלייתי הנמוך. תודה

החשש הוא באי ספיקה מטד מתקדמת. אל תחששי לקחת . ותעקבי אחר רמות בדם

מנהלי פורום נפרולוגיה