חלבון בשתן לחולה סוכרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/09/2023 | 10:40 | מאת: לי

בן 55 סוכרת מאוזנת לחץ דם מאוזן מטופל בדופלקס וגארדיאנס בבדיקת חלבון בשתן התקבלו התוצאות Microalbumin 610 mg/l Creatinine 258 mg/dl Microalbumine/crest 235 mg/g האם ביקור אצל נפרולוג סובל דיחוי לדצמבר?(לא היה תור לפני..) בדיקות קודמות היו ערכים הרבה יותר נמוכים גם לפני חצי שנה מה יכל לגרום לעלייה שכזאת? האם קיום יחסי מין בבוקר ממש סמוך לבדיקה ואולי שארית חומר התערבבה בשתן וגרמה לעלייה בכמות החלבון?

יכול להיות שהשפיע. תבקש לחזור על הבדיקה והפעם ללא קיום יחסי מין. תבצע מעקב לחץ דם ותקפיד על תזונה דלת מלח. בכל מקרה אין דחיפות לביקורת עקב התוצאות הללו.

מנהלי פורום נפרולוגיה