מעקב בזמן שימוש בתרופה לסכרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/09/2023 | 02:11 | מאת: טליה

שלום האם נדרש מעקב כלשהו בזמן שימוש בתרופה Jardiance Duo? מעבר לרמת הגלוקוז זה עשוי להשפיע על דברים נוספים שנדרש מעקב לגביהם? (כליות, כבד, ועוד). ותוך כמה זמן מהתחלת השימוש בתרופה יש לעשות בדיקת דם לסוכר והמוגלובין מסוכרר בכדי לדעת האם התרופה מאזנת כמו שצריך? תודה

זו שאלה לאנדוקרינולוג

07/09/2023 | 01:14 | מאת: טליה

שלום בהיבט הכלייתי יש צורך במעקב של בדיקות דם למי שמתחיל טיפול בג'ארדיאנס? יכול להיות החמרה בתפקוד כלייתי? (קריאטינין ו-GFR) ואם יש החמרה כלשהי זה אינדיקציה להפסיק את השימוש בתרופה? כשיש חשש כזה תוך כמה זמן מתחילת שימוש בתרופה כדאי לבדוק תפקודי כליה? תודה

ההמלצה היא למדוד תפקודי כליות 4-6 שבועות לאחר התחלת השימוש בתרופה. צפוי שתהיה עליה מסוימת בקראטינין ולא כל שינוי מחייב הפסקת התרופה, להיפך. במקרים רבים אנו ממתינים ועוקבים בלבד.

מנהלי פורום נפרולוגיה