חומצות אמינו חיוניות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/08/2023 | 20:49 | מאת: קובי

האם למזון מבוסס חומצות אמינות יסודיות יש השלכות על דיאטת החלבון המומלצת לחולה כליות כרוני ?

אני מניחה שהכוונה לחומצות אמינו חיוניות כפי שכתבת בכותרת. חומצות אמינו חיוניות נמצאות בעיקר במזונות מן החי, כלומר בבשר , דגים ומוצרי חלב. אלה הם מזונות שעלולים להגביר את העומס החומצי המושרה על ידי הדיאטה על הגוף , דבר שבסופו של דבר עלול להזיק לכליות. לכן יש לצרוך מהן במתינות . בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ עם דיאטן

מנהלי פורום נפרולוגיה