Urea ומדדים נוספים חריגים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/08/2023 | 18:56 | מאת: נףגיל

שלום ד"ר , בן 61 , לאור תוצאות בדיקות דם. אשמח על חוות דעתך : Urea = 60.4 . Uric acid = 7.5 TCH= 0.50 נמוך מתחום ההנורמה . בחודש האחרון עייפות וכאב ראש מתמשכים. לציין קלציום = 10.9גבוה וחאיג מעט. ספירת דם תקינה . PSA תקין. פרוטאין חריג מעט מעל לנורמה 0.59 . מה דעתך ד"ר ?

האוראה מעט גבוהה וזה יכול לנבוע ממספר סיבות כמו התייבשות יחסית (למשל המנעות משתיית מים ממושכת לפני הבדיקה), אכילה ביתר של חלבונים או גם בעיה כלייתית (אם כי אז הייתי מצפה שקראטינין יעלה ומבינה מהתיאור שהוא תקין). מצב של סידן גבוה דורש בירור. זה יכול לגרום להשתנה מרובה והתייבשות וגם זו סיבה אפשרית לעליה באוראה. לא הבנתי את בדיקת החלבון, מניחה שזה בשתן. אבל צריך להעריך האם בדיקת שתן כללית לא תקינה, מה היו הערכים בעבר וכו. לאור מכלול התסמינים והממצאים בבדיקות צריך לחזור לרופא המשפחה לבירור

מנהלי פורום נפרולוגיה