מודאג מהתוצאות ב us

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/08/2023 | 09:02 | מאת: אב

בעקבות כאבים קלים מאוד בבטן צד שמאל (וגם לא כל היום) ובטן קצת נפוחה. הופנתי ל us. פענוח us בטן: תוצאות בדיקת S.U( על קולית( של איברי הבטן: כבד – בגודל רגיל, אקוגני כנראה עקב הסננה שומנית מקלה עד בינונית. על רקע זה לא הודגם ממצא מוקדי. טחול – בגודל ומרקם תקינים. כיס מרה – בגודל תקין ללא אבנים, דופן לא מעובה. דרכי המרה – אינן מורחבות. לבלב – הדגמה חלקית, עד כמה שניתן לדון ללא ממצא חריג. כליה ימנית – 12.1 ס"מ, בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. בחלק האמצעי הודגמה ציסטה 1.2 ס"מ. לא הודגמו אבנים. ללא עדות להידרוניפרוזיס. כליה שמאלית – 12.3 ס"מ, בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה יחסית אטרופית בקטבים. הודגמו ציסטות בגודל עד 3.5 ס"מ. לא הודגמו אבנים. ללא עדות להידרוניפרוזיס. אאורטה הבטנית – ברוחב תקין. רטרופריטונאום – ללא גושים. שלפוחית שתן- בקיבולת טובה, דפנות חלקים. ערמונית- בנפח 12 סמ"ק, אינה מוגדלת.לא נצפתה מיימת. תוצאות בדיקת S.U( על קולית( של מפשעות: בדיקה בוצעה בשכיבה ועמידה, מנוחה ומאמץ. מפשעה ימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 3.3 * 0.5 ס"מ, מבנה שמור וסקולוריזציה רגילה. מפשעה שמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 2.8 * 0.3 ס"מ, מבנה שמור וסקולוריזציה רגילה. כלי דם מפשעתיים – ב.מ.פ. בסריקת המפשעות במנוחה ובולסלוה לא הודגם בקעים, גושים או קולקציה. לסיכום: לימפאדנופטיה דו"צ כמתואר כנראה ובלוטות לימפה תגובתיות- רצוי מעקב. השאלה שלי, עד כמה זה חמור "פרנכימה יחסית אטרופית" ומה זה בלוטות לימפה? הרופאת משפחה לא התרגשה כל כך. רשמה לי בדיקות דם והפניה לגאסטרולוג. האם הממצאים חמורים? בנוסף,בבדיקות דם, הכל תקין כלל תפקודי כליות חוץ מ2 דברים: קטונים - 20 uric acid 9.2 האם חמור?

פרנכימה יחסית אטרופית מעידה על פגיעה מסוימת בתפקוד הכליה, יכול להיות במקרה שלך, בגלל שהיא ממוקמת לאזור ספציפי, בגלל אירוע של אי ספיקת כליות חריפה שחלף. בכל מקרה אם בדיקות הדם בסדר, ואין חלבון בשתן, כנראה שאין לזה משמעות רבה. חומצה אורית מעט מוגברת יכולה לנבוע מתסמונת מטבולית ותזונה. זה מתאים לממצא של כבד שומני בהדמיה. ירידה במשקל (במידת הצורך) ושינוי תזונתי יכולים לעזור. יש גורמים אחרים לעליה החומצה האורית, אבל פחות שכיחים. אני מניחה שהקטונים הם בשתן, ממצא שיכול להופיע לעיתים בצום ממושך. בלוטות הלימפה והציסטה בכליה ידרשו מעקב ובירור

02/09/2023 | 14:37 | מאת: אב

חלבון השתן יש 10

מנהלי פורום נפרולוגיה