הכוונה בתרופות ליתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/08/2023 | 16:25 | מאת: אברהם

אובחנתי עם לחץ דם גבוה ,הספקתי לקבל אירוע חסימתי בעין,עשו לי כל הבדיקות ולא נמצא כלום אז עשו לי צינתור pfo ,ואז חויתי לראשונה פרפור מתועד אחרי חום,שחזר עצמונית,מקבל אליקויס ,פלויקס,גסטרו והתרופות ללחץ דם ,עשיתי הולטר לב וזה תקין לוקח כחודש וחצי לוסרדקס 50 מג פעמיים ביום ווזודיפ בלילה . מרגיש סחרורות לפעמים ובמיוחד בשינויי תנוחה חדים ובמרפאה שללו הפרשי לחץ דם בתנוחות שכיבה קימה ,כמו כן תוקפים אותי חולשות במשך היום בבדיקה ביתית יש לי ממוצע של 135 / 92 .עתיד לעשות הולטר . האם ההרגשות נובעות מהתרופה ? יש לציין שלפני זה לא היו תופעות אלו למרות לחץ דם גבוהה מאוד?כמו כן כמה זמן לוקח להשפיע שירד מתחת ל90.תודה רבה

לחץ דם 135/92 אינו תקין אבל לא מסביר את התחושות הללו, אלא אם כן הממוצע מורכב משילוב של לחצי דם גבוהים מאוד בשעות מסוימות של היום לעומת לחץ דפ נמוך בשעות אחרות. יתכן שגם הפרפור מסביר זאת.

30/08/2023 | 14:56 | מאת: אברהם

תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה