יתר לחץ דם ? חלוק לבן? חרדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/08/2023 | 17:23 | מאת: יניב

שלום,מתנצל מראש על האורך בן 51 נוטל סטטין ואיזיטרול ( רקע משפחתי). בעקבות מספר מדידות אצל ר.משפחה, הועלה חשד ליתר לחץ דם . בבדיקת נפרולוג, הומלץ על קניית מכשיר לבדיקת ל"ד בבית והותחל טיפול בואזודיפ (10 מ"ג, חצי כדור שלוש פעמים ביום). בבדיקות בבית ( מכשיר של אומרון) ערכי ל"ד תקינים לגמרי הכי גבוה 130 -135\90-93 וגם זה לאחר מאמץ בלבד. ברוב הבדיקות לחץ דם 117\125- 77\85. המכשיר גם נלקח לנפרולוג ונמצא כזהה לחלוטין לבדיקת הנפרולוג עם סטטוסקופ. ידוע כהיפוכונדר. בוצע הולטר ל"ד שכמובן כל מדידה הקפיצה אותי . תוצאות הולטר ל"ד: ל"ד ממוצע ב 24 שעות 137\87 ל"ד ביום 141\91 ל"ד לילה -121\73 מסקנות : הגדרות לילה בין 2200-0700 day time sys and dias htn sys and dias htn בין 2200 ל 0116 abnormal sys and dias b/p dipper בין 0200 ל 0637 . השאלות הן : 1.האם חמורות התוצאות ? 2.האם חרדה בבדיקות ( אגב,אמרו לי לעמוד כל פעם שהמכשיר בודק וליישר את היד, בניגוד לבדיקה ביתית שיושבים ומניחים יד על השולחן) יכולה לגרום לתוצאות. 3. מה קובע, ההולטר או המדידות הביתיות ? 4. בדיקות דם : bun -15 , crea-0.94 gfr-89.7 , crea urine conc -275mg\dl,micr, microalbumin urine conc- 1.15 תודה (:

לפי ההולטר יש לך יתר לחץ דם לא מאוזן. גם במהלך היום וגם במהלך הלילה אז לחץ דם תקין מוגדר כמתחת ל120/70. גם במדידות ביתיות מדידות של 135/85 הן אינן תקינות. צריך לראות לפחות 6 ימי מדידה שכל יום מדידה כולל מדידת בוקר וערב. במהלך ההולטר ההנחיה המקובלת היא לעצור פעילות בזמן המדידות ולתת ליד להיות מקבילה לגוף (מונחת לצד הגוף). לא מכירה הנחיה על עמידה. חרדה בוודאי יכולה להשפיע על המדידות. ההחלטה על תיגבור טיפול/המתנה והמשך ניתור היא לדיון מול הרופא המטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה